De eerste ronde

      Geen reacties op De eerste ronde

De kop is eraf. De uitslagen van de eerste interne ronde staan op de site. Maar liefst 68 spelers moesten een plek in de zaal krijgen. Met de nodige hulp lukte dat net op tijd. Voor de wedstrijdleider was het ook een hele puzzel om degenen die af- en aanmelden nog niet helemaal doorgronden een partij te geven.

De eerste beslissingen kwamen al snel door kleine ongelukjes, zoals een stuk dat werd weggeven. Ook snelle remises, zoals Guido – Robin die in een Rotterdams onderonsje de vrede bewaarden. Voor de verhoudingen in het bestuur is dat waarschijnlijk het verstandigste resultaat. Het allitererende duel Yannick – Jan Bertus werd beslist door een winnende zet die juist verliezend bleek. Het andere allitererende duel Braggaar – van Briemen liep uit op een eindspel van toren en pion tegen toren waarin nota bene de Philidorverdediging werd gemist.

De jeugd liet zich deze avond meteen gelden, zoals u in de uitslagen kunt zien. Winst voor Sabin, Ywein, Evan, Lev en Jonathan. Die laatste versloeg zijn leermeester versloeg en kan op strafregels rekenen. Wie zich ook liet gelden was clubkampioen Thijs. Met loper en paard moest hij mat binnen vijftig zetten vinden tegen Artur. Daar nam hij alle tijd voor, de andere aanwezigen tot wanhoop drijvend. Om half één was het mat gevonden en kon er eindelijk worden opgeruimd. Toch fijn dat er mensen zijn die hun nachtrust opofferen om bij het opruimen te helpen.

Als laatste gaf Jaap ons nog een probleem om de nacht mee in te gaan. Wit geeft mat in twee zetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *